Dah agak lama menyimpan tepung kek ini...
Pagi tadi..lepas membeli barang keperluan di pasar tani...
anak-anak mahukan kek..
Mummy terus bersetuju memandangkan ada tepung kek segera yg perlu digunakan secepat mungkin sebelum tarikh luput!
Maka dengan gigihnya Mummy mencari bahan2 lain yang diperlukan..
1 bungkus Tepung kek coklat lembap (Bagus Bakery)
200g telur (bersamaan 4 biji telur saiz M rasanya)
100g air
200g minyak sayuran
-campurkan semua bahan dan kacau hingga sebati
-masukkan dalam loyang 8"
-bakar 170 C lebih kurang 35-40 minit
Anak-anak membantu Mummy di dapur...
Membaca jarum penimbang,
Mengambil bahan2 dan peralatan,
Membancuh adunan dan menunggu dengan setia di tepi oven sehingga kek masak! Good job boys...
Nota:
Enak dimakan semasa panas bersama ais krim perisa vanila! Yummy!
Mcm mana nak sukat 100g air?
ReplyDeleteMcm mana nak sukat 100g air?
ReplyDeleteSiti Aisyah
ReplyDeleteSalam kenal.
Mummy timbang pakai penimbang..
Kalau dalam cawan Mummy tak pernah la pula try