Tuesday, December 14, 2010

Kota Singa

Akhirnya.. dapat juga Mummy mencelah untuk berjalan2 keluar KL. Musim cuti sekolah..tapi Mummy masih sibuk bekerja. Memang tak syiok la!!!

Kebetulan Selasa cuti & Rabu Daddy ada kerja di Kota Singa... jadi kami 'tag along'. Rasanya.. ini la perjalanan berkereta yang paling jauh bagi anak2. Dan juga yang paling singkat! Macam tak percaya pun ada... pagi Selasa bertolak dan Rabu 3 petang bertolak balik ke KL semula.

Mummy's 3 bodyguard..hihihi.


Dah sampai Johor... cari signage Tuas untuk menggunakan 'Link Kedua'


Mmmm... kat mana patut amik 'white card'?
Kena fill up 'white card' dulu kat sini.Ingatkan ada kaunter sediakan 'white card' macam kat airport.. isi..then baru que utk imigresyen... huhuhu.. tak de rupanya :(


 Navigator memulakan tugas.
Those scribbles were not mine tho'... Mummy punye tulisan lagi cantik :P ahaks!

Dah sampai Kota Singa! Yayy!!!


Kami tinggal di Carlton. Hahaha... masa nak amik tiket parking kat hotel kereta kami telah BERCIUM ngan tiang kat mesin tiket tu. Ceh! Abis ranap skirting depan tu.


Amaran kpd Malaysian yang membawa kereta dan menginap di Carlton... sila berhati2 ya. Selekohnya memang amat 'tajam' dan sesiapa yang membawa kereta 'muncung panjang kedepan'.. memang kena kuar turun untuk amik tiket ya! Kot tak.. 'cemolot' (bercium mulut) la kereta tu ngan tiang Kota Singa.Dapat la kami kenangan Kota Singa.. grrrrr ;P


Bodyguard cenonit tengah tunggu teksi kat hotel.

Sempat ke Mustafa sebelum makan malam.


Bersambung....

No comments:

Post a Comment