Friday, June 29, 2012

Another try.. Endoscopy for Mak

11.00 a.m. Mak is queing in the Room 1.
She has been on CLEAR LIQUID only since last Monday.
Weak..
Vomitted around 8 p.m. last night

Wednesday, June 27, 2012

Ya Allah.. Permudahkanlah urusan kami

Ini mak.. Diambil gambarnya oleh saya lewat tengahari tadi sejurus ditolak keluar oleh nurse. Procedure colonoscopy tidak dapat dijalankan.

Emak sangat lemah.. Dia juga tidak lagi ceria seperti seminggu yg lalu ketika dikejarkan ke hospital. Jangan menangis mak.. insyaallah, ada jalannya (walaupun saya juga hampir menyerah).

Berat mata memandang..berat lagi bahu yang memikulnya...

Mulai hari ini.. saya ingin merakam detik suka duka kami buat tatapan anak2 dikemudian hari.

Sunday, June 24, 2012

Celebrating My Birthday With The Love Ones.

Thank you Allah for giving me d chance to celebrate another year full of tears and laughter. I'm thankful for having such a loving husband, two great kids and a mum who we loves dearly.
This year... I celebrate my birthday at 3 different venues. First, at home.. with a dear hubby who's bedridden for having a bad fever. In d afternoon till evening.. with mum who's now been warded in d hospital. And lastly.. in d late evening.. with my two heroes who helped me doing my groceries ;D
I love all of u... and I miss mum d most!

Saturday, June 23, 2012

Santan Durian dan Sambal Tumis Petai.. HEAVEN!

Okeh.. Memang hari ni Mummy, Daddy dan adik in cloud 9! Tapi.. menu sihat..santan durian, sambal tumis petai dan gaul dengan nasi. Nasi jerr... bukan pulut tau! Hah! Sebab tu Mummy kata menu sihat. (sihat la sangat kan? Hahaha)

Sedappp.. Cer tengok adik makan!

Untuk buat santan durian:
Kelapa parut..perah bersama air masak
Pastikan tidak terlalu cair atau terlalu pekat
Durian beberapa ulas- ikut citarasa masing-masing
Garam secukup rasa
Kacau sebati ngan sudu heheheh
(Daddy pakai durian bamboo- beli kat SS2, RM15/kilo. Verdict: Best oooo!!!)

Cara makan:
Ambil nasi, banjirkan dengan santan durian. Tambah 3-4 sudu besar sambal tumis petai.
Cubalah!

Tuesday, June 19, 2012

Ha? Berapa harganya?

Tadi Mummy beli makanan kat Kedai Tomyam. Tu... lima perkara, mee goreng 2, nasi goreng cendawan, nasi goreng daging merah dan paprik campur petai.
Berapa dik? Tanya Mummy sambil mengeluarkan 2 keping not RM10.
RM27.50 kak!
HA? BERAPA? (dengar... tapi...salah dengar ke telinga Mummy ni?)
Ishk! Fengsannnn

Sunday, June 17, 2012

Anak ni yang berlakon iklan tu ke?



Ishk! Awat makcik ni tanya lagu tu kat anak cek?
Suhail buat pekak badak jer.. dua kali makcik tu tanya..
Sudahnya Mummy pandang muka makcik tu...
"Anak ni (sambil tunjuk muka Suhail).. yang berlakon iklan tu ke?"
Mummy sengih2 jer kat Makcik tu.. "Eh! Bukann.. anak saya tak pernah berlakon kat mana2 punn.."
"Oh ya ka... muka dia sebijik macam budak hat dalam iklan tuuu..."

( Hihihi.. Makcik..mata makcik tersilap kottt ;P Mummy jadi blurr.. ada ka iklan budak macam muka Suhail?)

Thursday, June 14, 2012

Mummy can I have a date with you?


My eldest asked me for a date! Heheheh.. and he asked daddy's permission for that! Ensuring that he can make the appointment aka date a day earlier.

And the good father bombarded this young man with a handfull of questions before allowing him to have a date with this pretty hot 'girl' in the house.. hihihi..

(Daddy selalu mau kenakan anak2 :P)

And 3 hours before the date.. he called me again.. reminding me about our date and telling me that there's a surprise he wanted to show/ give..

Mummy! A surprise for you! ( as he gave a small piece of paper in a crown shaped with i love you note )

And Mummy...(he whispered.. barely audible to this old lady).. WHAT SHALL I DO DURING A DATE???

Hahahahaha.. I laughed whole heartedly the whole night!

Posted via Blogaway

Wednesday, June 13, 2012

Nusa Dua Beach, Bali


















Of all the beaches.. I love this beach the most (Nusa Dua Beach).
It has crystal clear turquoise water and wonderful serene beach.
<3

Monday, June 4, 2012

Bali

Alhamdulillah, dapat meluangkan masa bersama keluarga kecil saya baru-baru ini.
Namun.. tanpa keluarga besar kami yang lain yang sanggup membantu (taking turns menjaga emak).. takkan mungkin ini terjadi. Thank you so much...
We're blessed with great family and siblings.

Gembira melihat raut wajah anak-anak yang sangat excited. Dan Mummy juga sangat gembira..
Percutian sambil mengimbau memori lalu dan angan2 kami untuk masa hadapan selama 11 tahun bersama.
Terasa baru semalam berdating, kahwin dan mempunyai 2 putera...

Alhamdulillah

video

Happy Anniversary!

June, 3rd... Alhamdulillah and thank you Allah..